Bill Sinfield

William George Sinfield 23 september 1921 - 31 december 2012.

Dit is het verhaal van de Engelse soldaat, William George "Bill" Sinfield. Deze veteraan, trouwde direct na de oorlog met een Treebeeks meisje, Trees (Theresia) de Vos uit de Zonnestraat, waarmee hij na enige tijd samen in Engeland te hebben gewoond in 1951 voor goed terugkeerde naar Limburg, om hier als mijnwerker te gaan werken. Deze foto is genomen in april 1941.
Bron: W. G. Sinfield
(klik hier voor de Bill Sinfield Story (EN) - Pdf file)
bsinfield05
   
Bill Sinfield in de Libische woestijn in 1942.
Bron: W. G. Sinfield
billsnw01a 
   
Bill Sinfield in Noord Duitsland in 1945.
Bron: W. G. Sinfield
 billsnw02a
   
Rechts: Bill Sinfield, Engelse soldaat welke later in het huwelijksbootje stapte met zijn Trees (zie rechter foto), een meisje uit Treebeek, bij de bekende trap van Waltmans (Fotograaf Lindeplein - Brunssum).

Links: Trees de Vos, de latere vrouw van Bill Sinfield, in zijn Brits uniform, bij dezelfde trap, een gewild fotopunt voor de geallieerde troepen in Brunssum in die dagen. 
Bron: Familie Sinfield

billsnw06
   
Huwelijksfoto van de Britse soldaat Bill Sinfield en zijn Trees de Vos uit Treebeek. Rechts op de stoel zit Toke Dumont, haar zus Annie is getrouwd met Frank Haine, een andere Britse soldaat welke in Brunssum bleef wonen. Zij dienen samen in de 8th Armoured. Helemaal links zien wij Zus Bakker. De volwassenen aan weerszijden komen uit België (familie). Het jongetje is van Suikerbuik. Het meisje is een zusje van Heinz Limbeek. Beiden uit Treebeek.
Bron: Ron Haine + Shirley van Dishoeck Sinfield
rhaine08
   
Bevrijder valt voor charmes Treebeekse.
Foto: Bill Sinfield op zijn Engels kerkhof te Brunssum.
Bron: W. G. Sinfield + LD
(klik hier voor het gehele artikel - Pdf file)
bsinfield03
   
Bill en Trees Sinfield.
Bron: Familie Sinfield
billsnw05
   
We Will Remember Him - William George Sinfield.
Bron: W. G. Sinfield + LD

bsinfield02
   
Ook tijdens de oorlogsjaren bleef de familie Sinfield niets bespaard. Op 14 november 1940 stierf hun 10 jarige zoontje, Bill's kleine broertje Colin Sinfield.
Bron: W. G. Sinfield
bsinfield04

© 2014 ww2insouthlimburg.nl - mail: info@glorysmile.nl

puksuperhigh tekst