Simpelveld

Reisepass (paspoort) van het "Deutsches Reich" op naam van:
Hubertina Johnen uit Bocholtz. Zij kon hiermee van en naar Aken reizen.
Bron: J.P.
jpirlohnen
   
Op 17 september 1944 liet de Duitse soldaat Peter Wimmer zijn leven tijdens zware gevechten met de geallieerde troepen. Hij werd te Bocholtz begraven.
Bron: J.P.
joeynw2016mrt12
   
Amerikaans voertuig met poserende dame, Simpelveld 17 september 1944.
Bron: Rijckheyt (centrum voor regionale geschiedenis)
rijkheyt170
   
18 februari 1945 - Lt. Gen Omar Bradley, Comm. Gen. 12th Army, bezoekt de 8th Armored Divisie te Simpelveld.

Met van links naar rechts; Generaal Majoor R. McLain, Luitenant Generaal Omar Bradley, Luitenant Generaal W. Simpson, Brigade Generaal John Devine (8th Armored Division).

Deze foto werd genomen voor de lagere school naast het klooster in Simpelveld. Deze locatie werd tevens gebruikt als trefcentrum voor de Amerikaanse soldaten.
Bron: 8th Armored Division Association
8tharmrd01
   
Hier zien wij het trefcentrum voor de Amerikaanse soldaten te Simpelveld van de binnenzijde. Op deze foto wordt er volop gedanst met de lokale schoonheden. Deze dansavonden werden georganiseerd door de doktersvrouw, Chris Heslenfeld-Jansen uit Treebeek.
Bron: 8th Armored Division Association
8tharmrd02
   
Wilhelmina van Wersch laat Cpl. Leo Carr (Bluefield, W.VA) de Romeinse Sarcofaag zien, welke op 11 december 1930 werd gevonden te Simpelveld.

De sarcofaag van Simpelveld werd op 11 december 1930, samen met twee andere zandstenen sarcofagen, gevonden toen mijnwerker Andreas J. Wierts uit Simpelveld graafwerkzaamheden op zijn terrein aan de Stampstraat in het centrum van het dorp uitvoerde. Van de drie askisten waren er twee geplunderd. De derde, welke bekend werd onder de naam "sarcofaag van Simpelveld" bevatte nog een aantal grafgiften: enkele gouden sieraden, een zilveren spiegeltje, een glazen flesje, een flacon van aardewerk en een paar andere voorwerpen. Het gebied rond Simpelveld lag ten tijde van de Romeinse Oudheid in de provincie Germania Inferior.
De sarcofaag bevindt zich in de Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Replica's bevinden zich in de hal van het gemeentehuis van Simpelveld en het Thermenmuseum in Heerlen.
Bron: 8th Armored Division Association + Wikipedia
sarcosimp01

© 2014 ww2insouthlimburg.nl - mail: info@glorysmile.nl

puksuperhigh tekst